Havi négymillióra is emelhetné a BKK-vezér fizetését Karácsony

De ez csak egy elvi keretrendszer, most nem lesz konkrét fizetésemelés.

Havi négymillióra is emelhetné a BKK-vezér fizetését Karácsony
Fotó: Facebook/BKK - Budapesti Közlekedési Központ

Elődje havi másfél milliós havi fizetése helyett jövő februártól akár havi négymilliót is kereshetne az új BKK-vezér, Walter Katalin – írja a Telex az új bérrendszerre hivatkozva, megjegyezve,

ez egy kicsit fura akkor, amikor a fővárosi önkormányzat cégeket olvaszt össze a takarékosság jegyében.

A lap egy előterjesztés nyomán írta meg, hogy 2021. február 1-től megváltozik kilenc fővárosi cég vezetésének a fizetése. Amennyiben Karácsony Gergely főpolgármester rábólint, Walter Katalin a MÁV vezérigazgató bérének 80%-át, négymillió forint kaphat. Jól járna az igazgatótanács elnöke is, aki a kötelező legkisebb munkabér négyszeresét, 644 000 forintot kaphatna.

A többi cégnél is kellemesen alakulna a bérezés:

  • a BKV-vezérigazgató havi 2,4 millió;
  • a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója 4 millió;
  • az Enviroduna és a Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft. vezérigazgatója 1,8 millió forintért hajthatná a mókuskereket.

A Telex kereste a főpolgármesteri hivatalt a tervezett emelések kapcsán. Ott viszont azt mondták, ez csupán egy elvi keretrendszer, a javadalmazás a főpolgármester hatásköre, a keretrendszer elfogadása a közgyűlésé. Most elfogadják a rendeletet, de a főpolgármester döntése szerint nem lesz fizetésemelés a járványhelyzetre és a főváros költségvetési állapotára tekintettel, minden eddigi és új cégvezető az eddigi fizetést fogja kapni.

Kapcsolódó hírek