Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Chaten árulta a drogot egy fiatalokból álló, húszfős banda

Több mint tízmillió forint készpénzt találtak náluk a rendőrök.

Chaten árulta a drogot egy fiatalokból álló, húszfős banda
Fotó: police.hu

Több kilogrammnyi különböző kábítószert találtak a nyomozók egy huszonéves fiatalokból álló drogbandánál, az ügyben tizennyolc ember ellen indult büntetőeljárás. Egyikük lakásán Dezső András: Magyar kóla című könyve volt kikészítve a polcra, chaten adták-vették a kábítószert és pénzváltós nyugták alapján kriptopénzbe is fektettek a bevételből.

kabitoszer-fiatalok

Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség hétfőn a police.hu oldalon azt írta, péntek hajnalban tizenöt helyszínen egyszerre csaptak le a banda tagjaira. Egy ugodi gyanúsítottat – akiről feltételezhető volt, hogy van fegyvere – a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével fogtak el.

A többségében fővárosi fiatalokból álló hálózat tagjainál többfajta kábítószert találtak: a több kilogrammnyi lefoglalt anyag között volt marihuána, extasy, hasis, LSD, amfetamin és kokain is.

A nyomozók a budapesti, táborfalvai, ugodi és győri kutatások során találtak a kábítószer csomagolásához és méréséhez használatos tárgyakat, lefoglaltak számítástechnikai eszközöket, egy légfegyvert és egy lőfegyvert is, valamint több mint tízmillió forint készpénzt.

A banda tagjai ellen kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyik az eljárás. Kilenc férfit és két nőt bűnügyi őrizetbe vettek. A rendőrök kezdeményezték tíz ember letartóztatását és egynek a bűnügyi felügyeletét – áll a közleményben.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten