Szijjártó: újabb gyógyszerszállítmány érkezett, ezúttal Japánból

„Az ellátás és utánpótlás keletről érkezik.”

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen látható, hogy újabb egymillió darab, favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett Magyarországra, ezúttal Japánból a Liszt Ferenc-repülőtérre 2020. november 21-én.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen látható, hogy újabb egymillió darab, favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett Magyarországra, ezúttal Japánból a Liszt Ferenc-repülőtérre 2020. november 21-én. Fotó: MTI/KKM/Király Márton

Újabb egymillió darab, favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett szombaton Magyarországra, ezúttal Japánból, ez segíti a koronavírus miatt kórházban ápolt betegeket abban, hogy minél előbb meggyógyuljanak és elkerülhessék a tüneteik súlyosabbá válását – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán közzétett videójában.

Szijjártó Péter arról magyarázott, egész Európa küzd a világjárvánnyal, Magyarországon is egyre többen fertőződnek meg, és egyre több embert kezelnek kórházban.

Újabb gyógyszerszállítmány, ezúttal Japánból!??

Posted by Szijjártó Péter on Saturday, November 21, 2020

Azok a betegek, akiknek már tüneteik vannak, jó, ha szednek olyan favipiravir hatóanyagú gyógyszert, amellyel megelőzhető a tünetek súlyosabbá válása – tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

Ezért Szijjártó Péter fontosnak nevezte, hogy a gyógyszerből folyamatos ellátás és utánpótlás legyen. Ez az ellátás és utánpótlás keletről érkezik – emelte ki.

Kapcsolódó hírek