Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Orbán hallgatott Karácsony Gergelyre: ingyenes lett a parkolóházak éjszakai használata

Orbán Viktor magyar az EU-tagországok állam- és kormányfői évzáró találkozóján Brüsszelben 2019. december 12-én.
Orbán Viktor magyar az EU-tagországok állam- és kormányfői évzáró találkozóján Brüsszelben 2019. december 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A koronavírus-veszélyhelyzetre tekintettel újabb kormányrendeletet írt alá szombat este Orbán Viktor, miután Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere csütörtökön felvetette, hogy az állami intézmények és a bevásárlóközpontok nyissák meg éjjelre a parkolóikat, ezzel enyhítve a kormány által ingyenessé tett köztéri parkolás okozta káoszt.

Bekövetkezett, ami előre látható lett volna, ha valaki gondolkodik, mérlegel, egyeztet, mielőtt statáriális döntést hoz:…

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, November 19, 2020

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének tájékoztatása szerint Orbán beadta a derekát:

„a november 23-án hatályba lépő rendelet alapján lakott területen, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban”.

A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni – szól a rendelet.

Havasi Bertalan arról is tájékoztatott, hogy született egy másik kormányhatározat is, eszerint a költségvetési szervek, valamint az állami tulajdonú cégek közterületi parkolói bárki számára ingyenesen igénybe vehetők lesznek este 7 és reggel 7 óra között. A határozatban a kormány felkéri az önkormányzatokat, hogy saját hatáskörben rendelkezzenek az önkormányzat vagy a tulajdonában álló gazdasági társaságok parkolóinak bárki számára való megnyitásáról hétfőtől, és erről a döntésükről 48 órán belül tájékoztassák a lakosságot – közölte a sajtófőnök.