Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Így teremthetünk okosotthont a lakásunkból

Az okosotthon gondolata és kialakítása ma már nem valóságtól elszakadó gondolat, és nem is csak a felső néhány százalék kiváltsága. Abszolút elérhető megoldásokról beszélhetünk, amiknek az alkalmazása elképesztő hozzáadott értékkel bír.

okosotthon

A cikkben emiatt is igyekszünk megmutatni, mi minden valósítható meg egy modern okosotthon keretei között, illetve mennyiben szolgálhatja mindez a kényelmet, valamint a gazdaságos energiafelhasználást.

Smart konnektorral költséghatékony lehet az áramfelhasználásunk

A háztartásoknál jelentkező rezsiköltség egy jelentős hányada rendszerint a felhasznált elektromos áramból jön. Sokszor pedig a számla összege azért lesz magasabb a vártnál, mert nem racionálisan használjuk az energiát.

Pontosan ezt a hibát tudjuk hatékonyan kiküszöbölni az okoskonnektorok segítségével. Nem beszélve arról, hogy egy-egy ilyen okoseszköz nemcsak az áramfogyasztás racionalizálásában segíthet, hanem biztonsági szempontból is komoly hozzáadott értékkel bír. Vagyis a pénztárcánk mellett a biztonságunkat is folyamatos jelleggel őrzi.

Okos háztartási eszközök, amik sokszor helyettünk is képesek gondolkodni

Ma már egyáltalán nem futurisztikus gondolat, hogy a különféle háztartási eszközök és gépek helyettünk gondolkodjanak és persze dolgozzanak. Ott vannak példaként az okoshűtők, amelyek adott esetben jeleznek, amikor éppen kifogyni készül egy-egy fontosabb élelmiszer.

Persze ha úgy állítjuk be, a hűtő meg is rendeli helyettünk a kívánt kellékeket, így nekünk ezzel semmi dolgunk nem lesz. De talán még látványosabb segítséget jelenthet az okosporszívók és takarítógépek használata.

Akár okostelefonról, akár előre programozással is munkára foghatjuk ezeket a high-tech gépeket, hogy aztán hibátlanul elvégezzék a feladatukat. Vagyis mi nyugodtan pihenhetünk, olvashatunk, vásárolhatunk vagy elmehetünk edzeni, amíg az okoskészülék megcsinálja a takarítást helyettünk.

Az otthoni biztonság és fűtés megoldása okoskészülékekkel

Egy okosotthonban ma már az is könnyedén megvalósítható, hogy a fűtés, a világítás vagy pedig a vagyonvédelmi rendszer működése az okostechnológia segítségével valósuljon meg. Ezzel pedig értelemszerűen több előnyre is szert tehetünk.

Egyrészt az ily módon felhasznált elektromos áram nem kerül majd olyan sokba, hiszen maximális mértékben racionalizálni tudjuk a felhasználást. Ezenfelül pedig az sem egy mellékes szempont, hogy a vezérlést maximális kényelmi faktor mellett tudjuk megoldani.

Vagyis lokációtól teljesen függetlenül csakis az okostelefonunkra lesz szükség, és máris kezelni tudjuk az otthoni fűtést, a világítást, vagy éppenséggel elérhetjük a vagyonvédelmi megfontolásból felszerelt kamerákat. Az okosotthon tehát teljes mértékben a kezünk alá dolgozik.

Kapcsolódó friss hírek

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése