Németh Szilárd: a magyar kerítés őrzi Európa és Magyarország békéjét

„Betonbiztosan”, méghozzá.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára (j), Bartha László ezredes, a MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnoka (k) és Talabos Tibor ezredes HM (b) Hercegszántón, a határzárnál 2020. november 18-án.
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára (j), Bartha László ezredes, a MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnoka (k) és Talabos Tibor ezredes HM (b) Hercegszántón, a határzárnál 2020. november 18-án. Fotó: MTI/Rosta Tibor

A magyar kerítés betonbiztosan őrzi Európa és Magyarország békéjét, a szinte hermetikusan lezárt déli határszakaszon egyetlen egy illegális bevándorló sem juthat át – magyarázta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Hercegszántón.

Mutatjuk térképen az Európa békéjét jelentő építményt:

A kerítés, amely megvédi Európát a migránsáradattól.

A kerítés, amely megvédi Európát a migránsáradattól.

Németh Szilárd a határzárnál tartott sajtótájékoztatón kifejtette: a rendőr és katona járőrpárok beszámolója mellett az elfogások és a megakadályozott határátlépési kísérletek is arról tanúskodnak, hogy jól szervezetten, minden eszközt bevetve, egyre többen próbálkoznak az országba bejutni.

A honvédelmi és haderőfejlesztési programban beszerzett korszerű felderítő eszközök azonban kilencven százalékban járulnak hozzá a migránsok Magyarországra és Európába történő belépésének megakadályozásához – hangsúlyozta az államtitkár.

Ezek is érdekelhetnek