Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

A kormány február 8-áig fenntarthatja a veszélyhelyzeti korlátozásokat

Februárig maradhat többek között a kijárási tilalom, a maszkviselés és az ingyenes parkolás.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai járőröznek a miskolci Széchenyi utcában a kijárási tilalom idején 2020. november 14-én este.
A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai járőröznek a miskolci Széchenyi utcában a kijárási tilalom idején 2020. november 14-én este. Fotó: MTI/Vajda János

A kormány kedd esti rendelete február 8-áig, a csaknem egyhangúlag elfogadott törvény hatályvesztéséig meghosszabbította a november 3-án elrendelt veszélyhelyzetre vonatkozó intézkedések többségét – írja a hvg.hu.

A lap szerint ez azt jelenti, hogy marad a maszkviselés, az ingyenes parkolás, a kijárási tilalom,

azaz jelen állás szerint karácsonykor, szilveszterkor sem lehet este nyolc és hajnali öt között sehová se menni.

Ugyanígy marad a boltok korai zárása, a rendezvények korlátozása, a részleges távoktatás az iskolákban, és a kemény bírságolás a szabályokat megszegőknek.

A meghosszabbítás egyedül a honvédség közreműködésére és „az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység és a csomagküldő kereskedelem veszélyhelyzeti szabályaira” nem vonatkozik, azok így december 11-éig lesznek érvényben.

A koronavirus.gov.hu állami tájékoztatóoldal később a hvg.hu időközben módosított cikkére reagálva azt közölte:

„a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket nem hosszabbította meg a kormány, azok 2020. december 11-ig alkalmazandóak. A kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg az Országgyűlés döntése alapján 2021. február 8. napjáig”.

A 444.hu azt írja, félreértés történhetett, a kérdéses kormányrendelet szövege ugyan első olvasásra tényleg úgy hangzik, mintha az összes érvényben lévő rendelkezés hatályát meghosszabbították volna, azonban nem a hatályos korlátozó intézkedéseket, hanem a vészhelyzet hatályát hosszabbította meg a rendelet február elejéig. Csak ehhez a kapcsolódó rendeleteket is módosítani kellett, ezt lehetett úgy értelmezni, hogy magukat a korlátozásokat hosszabbították meg.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten