Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Székesfehérvár fideszes polgármestere kiosztotta Parragh Lászlót

„Kérem, hagyja már békén a vállalkozások környezetét és a munkavállalóik életminőségét biztosító településeket!”

Székesfehérvár fideszes polgármestere kiosztotta Parragh Lászlót
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Még Cser-Palkovics Andrásnál, Székesfehérvár fideszes polgármesterénél is kiverte a biztosítékot Parragh László, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének felvetése, miszerint 2020-ra és 2021-re is el kellene engedni az iparűzési adót.

Parragh emellett azt is belengette, hogy be kellene fagyasztani az önkormányzatokhoz tartozó más adók mértékét (ingatlanadó, építményadó, idegenforgalmi adó tartozik ebbe a körbe például), hogy az önkormányzatok ne tudják a kieső iparűzési adót úgy pótolni, hogy más adófajtákat emelnek meg.

„Ha röviden szeretnék válaszolni Elnök Úrnak: kérem, hagyja már békén a vállalkozások környezetét és a munkavállalóik életminőségét biztosító településeket!”

kezdte posztját Cser-Palkovics.

Szerinte ugyan lehet értékelni azt a szándékot, hogy a vállalkozások terhein akarnak könnyíteni, „a Kamara és Parragh úr azonban porcelánbolti elefántként szeretné letarolni az önkormányzati szektort, az iparűzési adó felfüggesztésének javaslata teljesen ellehetetlenítené a településeket és óriási károkat okozna mindazoknak, akik számára az önkormányzatok munkája a létminőség fontos része, tehát gyakorlatilag az összes magyar polgárnak, de a fehérváriaknak biztosan” – írta, úgy értékelve: mindezt „egy szakmailag is rossz, bár látványos javaslatért”.

Felveti, hogy a javaslat nem éppen lenne hasznos, ha a települések leállítanák például a tömegközlekedést, nem rendeznék a közterületeket, leállnának a fejlesztések.

Ma újabb interjú jelent meg országos sajtóban Parragh Lászlóval, a Kereskedelmi és Iparkamara elnökével. Ha röviden…

Posted by Dr. Cser-Palkovics András on Tuesday, November 17, 2020

„Nyomatékkal kérem tehát: gondolják meg alaposan, milyen javaslatot tesznek. Főleg, hogy ezt egy olyan évben tennék, amikor a települések adóbevétele a járványhelyzetből fakadó gazdasági visszaesés miatt már drasztikusan csökkent. Ezzel a kihívással is megbirkózunk még, de csengjen ismerősen a mondás: ne tetézd, ne tetézd!” – zárul a poszt.

Jó hírek érkeztek a Börgöndi Légiparádén megsérült apáról

Karambolozott Parragh László

Parragh László lemondását követeli a DK

Kocsis Máté: Csúnya, alaptalan dolgokat állít rólam PszichoPeti

Orbán fura rikoltozással beszélt arról, hogy aggódik unokái jövőjéért

Magyar Péter bejelentette az EP-választási jelöltjeit