Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Egészségügyi szakértő: ekkor csökkenhet a halottak száma

Védőfelszerelést viselő orvos és ápoló ellát egy beteget a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. május 8-án.
Védőfelszerelést viselő orvos és ápoló ellát egy beteget a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. május 8-án. Fotó: MTI/Árvai Károly/kormany.hu

„A szigorítások ellenére nem lehet megúszni a napi 200 halottat”

– vélekedett Lantos Gabriella egészségügyi szakértő azATV Startban. Úgy látja, a kórházban kezeltek száma idővel stabilizálódni fog, december elején platózhat, karácsonyra csökkenhet a mutató.

A szakértő szerint a lélegeztetőgépre került betegek száma december elején tetőzhet, a halottak száma januárban kezdhet el csökkenni.

Lantos úgy látja, elkéstek az intézkedések, túl sokan vannak lélegeztetőgépen. Egy nővérre két intenzíves beteg kellene, hogy jusson, de elképzelhető, hogy négy vagy hat lesz ebből, „és ekkor már az etikai kódex alapján kell választani, hogy kit mentsenek meg az orvosok” – idézte a cikk a szakembert.

Azt is mondta, betanuló intenzíves nővéreket kell alkalmazni, és ha 1300 fölé emelkedik a lélegeztetőgépre szolulók száma, szerinte a betegek fele sem biztos, hogy túléli a koronavírust.

A Pfizer oltóanyaga kapcsán azt mondta, jó lehet, de mivel -70 fokon kell szállítani és tárolni a vakcinát, logisztikailag lehetnek kihívások. Az orosz vakcináról azt mondta, aki be meri majd adatni azt, az szerinte „bátor ember”.

Kapcsolódó friss hírek

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték