Közlekedés

Kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen egy utasszállító, 166 utassal a fedélzetén

Belföld

Tudják fokozni: presbiterré választotta K. Endrét a Bicskei Református Egyházközség a szabadulása után

Bulvár

„Mi van, bazmeg, gyere ki!” – Újabb részeg, őrjöngő fideszeseket vettek videóra

Egészségügyi szakértő: ekkor csökkenhet a halottak száma

Harta ViktorHarta Viktor
Védőfelszerelést viselő orvos és ápoló ellát egy beteget a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. május 8-án.
Védőfelszerelést viselő orvos és ápoló ellát egy beteget a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. május 8-án. Fotó: MTI/Árvai Károly/kormany.hu

„A szigorítások ellenére nem lehet megúszni a napi 200 halottat”

– vélekedett Lantos Gabriella egészségügyi szakértő azATV Startban. Úgy látja, a kórházban kezeltek száma idővel stabilizálódni fog, december elején platózhat, karácsonyra csökkenhet a mutató.

A szakértő szerint a lélegeztetőgépre került betegek száma december elején tetőzhet, a halottak száma januárban kezdhet el csökkenni.

Lantos úgy látja, elkéstek az intézkedések, túl sokan vannak lélegeztetőgépen. Egy nővérre két intenzíves beteg kellene, hogy jusson, de elképzelhető, hogy négy vagy hat lesz ebből, „és ekkor már az etikai kódex alapján kell választani, hogy kit mentsenek meg az orvosok” – idézte a cikk a szakembert.

Azt is mondta, betanuló intenzíves nővéreket kell alkalmazni, és ha 1300 fölé emelkedik a lélegeztetőgépre szolulók száma, szerinte a betegek fele sem biztos, hogy túléli a koronavírust.

A Pfizer oltóanyaga kapcsán azt mondta, jó lehet, de mivel -70 fokon kell szállítani és tárolni a vakcinát, logisztikailag lehetnek kihívások. Az orosz vakcináról azt mondta, aki be meri majd adatni azt, az szerinte „bátor ember”.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Müller Cecília fontos bejelentést tett a vírusról

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten

Orbán Viktor beteg? Elképesztő választ adott a miniszterelnök sajtófőnöke

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal