Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

8 hónapja táppénzen van Tamás, aki márciusban kapta el a koronavírust

Azt mondja, még mindig nem százszázalékos, az ülésben is elfárad.

Koronavírussal fertőzött, lélegeztető gépre kötött beteget lát el egy védőfelszerelést viselő orvos az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. április 21-én.
Koronavírussal fertőzött, lélegeztető gépre kötött beteget lát el egy védőfelszerelést viselő orvos az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. április 21-én. Fotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Március 12-én derült ki Tamásról, hogy elkapta a koronavírust, ezzel ő volt a 17. igazolt fertőzött Magyarországon. A Borsnak nyilatkozó 41 éves férfi most arról beszélt, még mindig táppénzen van a szövődmények miatt.

A férfi elmondása szerint március 12-én annyira leromlott az állapota, hogy mentővel vitték Nyíregyházáról Budapestre. Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe került, másnap lélegeztetőgépre kapcsolták.

„Az altatás időszakából csak arra emlékszem, hogy rettenetes rémálmaim voltak. Minden álmom annyira realisztikus volt, hogy egyszer kitéptem magamból a csöveket. Az orvosok azt mondták a családomnak, nem fogom túlélni”

– mesélte a férfi, aki végül 11 napig volt lélegeztetőgépen, majd ébresztése után néhány nappal ismét lélegeztetni kellett. Elmondta, egy hét kellett ahhoz, hogy kitisztuljon a tudata. Tamást április 24-én engedték ki a kórházból, de még mindig nem dolgozhat az állapota miatt.

„A rehabilitáció alatt sokat javultam, de még mindig nem vagyok százszázalékos, hosszú ideig még az ülésben is elfáradtam. Sajnos szövődmények is felléptek. Szívnagyobbodásom lett, több apró helyen valószínűleg hegesedett a tüdőm, és mélyvénás trombózis alakult ki a lábamban, nem beszélve a gyakori fejfájásról, szédülésről és a terhelésre fellépő légszomjról”

– idézte a Bors a férfit.

Hogy voltak-e alapbetegségei Tamásnak, azt a cikk nem írja.