Orosz György: Irtózatosan túl vannak terhelve a kórházak

A humorista édesapja és édesanyja is kórházba került a koronavírus miatt.

Orosz György: Irtózatosan túl vannak terhelve a kórházak
Fotó: Comedy Central Magyarország

Orosz György humorista a Facebookon számolt be arról, hogy szülei egyszerre kerültek a kórházba a koronavírus miatt. Azt írja, mindkét szülőnek vannak alapbetégsegei, ráadásul veszélyeztetett életkorban vannak.

„Tesztelni mentek, mert rosszul érezték magukat, de bent tartották őket, mert tüdőgyulladásuk volt” – írja a Showder Klub és a Comedy Club humoristája, majd ezt követően az egészségügyben tapasztalt állapotokról is beszámolt.

„Aki tesztelésre megy, vigyen magával enni-inni valót, a gyógyszereit és kórházi cuccot, mert 9-10 órát fog várakozni étlen-szomjan és ha pozitív vagy/és súlyos tünetei vannak, akkor be is fektetik” – kezdi a felsorolást.

Azt is tanácsolja, hogy aki teheti reggel menjen tesztelni, mert „ha belenyúlik az éjszakába, akkor már senki nem tud neki segíteni 20.00 óra után”. Azt írja, hogy szeretett volna engedélyt kapni arra, hogy bevigyen szüleinek néhány alapszükségletet, de nem tehette: „A debreceni rendőr, akit felhívtunk, azt ordította a telefonban, hogy mit képzelünk, hogy ki akarunk menni, jó helyen vannak a kórházban a szüleim” – írja bejegyzésében, de azt is megjegyzi:

„Nincsenek jó helyen,

irtózatosan túlterheltek a kórházak, tele vannak a szobák és a folyosók, nincs wc papír, nincs evőeszköz, nincsenek tisztitószerek.

Anyukám cukorbeteg, 10 óráig nem tudott enni, nem voltak nála gyógyszerek és éjszaka egy szelet kenyeret sem adtak neki.”

Sziasztok!Most nem leszek vicces.Én az a típusú ember vagyok, aki akkor is értékeli a dolgokat, amikor éppen minden…

Posted by Orosz György on Sunday, November 15, 2020

Ezzel együtt köszönetet mondott a debreceni Kenézy Gyula Egyetemi Kórház dolgozóinak, akik ilyen körülmények között is próbálnak helytállni:

„Az orvosok a végkimerülés szélén állnak, de mindent megtesznek és meg is tettek a szüleimért” – jegyzi meg.

Ezek is érdekelhetnek