Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Orbán bejelentette: ingyen internet érkezik a digitális oktatáshoz

Az intézkedés 30 napra szól, a digitális oktatásban részt vevő családokat érinti.

Orbán Viktor miniszterelnök aláírja a kormányrendeletet a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről a Karmelita kolostorban 2020. november 14-én.
Orbán Viktor miniszterelnök aláírja a kormányrendeletet a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről a Karmelita kolostorban 2020. november 14-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor a Facebook-oldalán jelentette be szombaton, hogy a digitális oktatásban részt vevő családok ingyen internetet kapnak 30 napra.

„Amit most aláírtam, ez egy kormányrendelet, a digitális oktatásban érintett családokat segítő intézkedésekről. Szó szerint azt mondja, hogy a helyhez kötött internet hozzáférési szolgáltatás 30 napra ingyenesen vehető igénybe a köznevelésben és a szakképzésben, nappali rendszerű nevelési oktatásban és szakmai oktatásban elrendelt, tantermen kívüli digitális munkarendben működő középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel”

– magyarázta a miniszterelnök.

COVID 2/4. Free internet! 💻📲🆓✅

Posted by Orbán Viktor on Saturday, November 14, 2020

„Ez magyarul annyit jelent, hogy akik digitális oktatásban vesznek részt és ezért internetet használnak, erre az időszakra ingyen használhatják az internetet” – foglalt össze röviden.

„Majd lesz egy vita erről a cégekkel”

– tette hozzá, ami alapján a szolgáltatók is valószínűleg most értesülnek először a hírről, a fiatalokat ugyanakkor figyelmeztette, hogy a digitális oktatást ne tekintsék vakációnak, hanem tanuljanak.