Bűnügy

Leszámolás? Egymásnak esett két csapat Pécs belvárosában, két férfit elgázoltak – videón az eset

Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Belföld

Felcsútra megy Magyar Péter

Szijjártó: másfél héten belül érkezik az orosz oltóanyagminta

Először laboratóriumi vizsgálatnak vethetik alá.

Szijjártó: másfél héten belül érkezik az orosz oltóanyagminta
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Másfél héten belül érkezik Magyarországra a koronavírus elleni orosz oltóanyagminta – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerda este az M1-en.

Szijjártó Péter arról beszél, az oroszok által kifejlesztett Szputnyik nevű vakcina most kapta meg félidős jelentését, amely szerint 92 százalékos a hatékonysága. Kiemelte: ez Magyarország számára jó hír, mert a magyar kormány ennek beszerzéséről előrehaladott tárgyalásokat folytat.

Másfél héten belül érkezik a minta, amelyet laboratóriumi vizsgálatnak vethetnek alá.

Decemberben kismennyiségű szállítmány érkezik a klinikai tesztek elvégzéséhez. Január második felében pedig elkezdődhetnek a nagymennyiségű szállítások – mondta.

A miniszter azt is elmondta, hogy még szerdán megszülethet az a szabályozás, amelynek értelmében ki lehet majd adni egy „vészhelyzeti”, ideiglenesen 6 hónapra szóló importengedélyt.

Szijjártó Péter – aki már kilenc napja karanténban van – azt is elmondta: ahogy telik az idő, egyre nehezebben viseli a karantént, egyre jobban hiányzik neki családja. Az elmúlt másfél napban viszont már úgy érezte, enyhültek a tünetei – mondta, megjegyezve ugyanakkor, hogy korábbi fizikai állapotának visszaszerzése még eltarthat egy ideig.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!