Orbán Szijjártónak: „azt mondják, hogy ipari mennyiségű vírus van benned”

De azért megengedte a külügyminiszterének, hogy a videóchat idejére levegye a maszkot.

Orbán Szijjártónak: „azt mondják, hogy ipari mennyiségű vírus van benned”

Orbán Viktor újabb videót osztott meg a Facebook-oldalán, ezúttal arról, ahogy éppen a koronavírus-fertőzés miatt karanténját töltő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel videóchatel.

COVID 2/2. Péter, hol vagy?Szijjártó Péter

Posted by Orbán Viktor on Thursday, November 12, 2020

A kormányfő a beszélgetést azzal kezdte, hogy felhívta Szijjártó Péter figyelmét: leveheti a maszkját, mert interneten keresztül úgysem tudja megfertőzni.

Hogy az elvileg magányosan lábadozó Szijjártó miért maszkban ül otthon egyedül, az nem derült ki.

Orbán szerint valószínűleg egy szuperfertőző fertőzhette meg a miniszterét, akire rá is parancsolt: „ne gyere vissza”, mármint dolgozni, mert ő kiadott egy határozatot arról, hogy csak az mehet a kormányba dolgozni, akinek van két negatív tesztje és a kettő között eltelt legalább 48 óra.

„Nagy szerencséd van, hogy fiatal vagy, mert ha most 60 fölött lennél, akkor lehet, hogy ez elvisz. Innen lehet jól látni, amit mondunk az időseknek, szüleinknek, édesapám most lett 80 éves egy vagy két napja, amit mondunk nekik, azt komolyan kell venni. Hiába élték túl a világháborút, ’56-ot, a komcsikat, ez egy olyan betegség, ami elviheti őket” – magyarázta Orbán.

Végezetül azt tanácsolta a karanténban lévő miniszterének, hogy olvassa el Albert Camus-tól A pestist, hiszen ő is ezt tette akkor, amikor megérkeztek az első hírek a világjárványról.

Ezek is érdekelhetnek