Hihetetlen fordítás: kijutott az Eb-re a magyar válogatott

A hajrában fordítva győzött 2-1-re a magyar csapat Izland ellen.

A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország - Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén a Puskás Arénában 2020. november 12-én.
A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország - Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén a Puskás Arénában 2020. november 12-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar labdarúgó-válogatott története során negyedszer kijutott az Európa-bajnokságra,

mivel a pótselejtező csütörtöki döntőjében a hajrában fordítva 2-1-re legyőzte az izlandi csapatot a Puskás Arénában.

A Himnuszt éneklik a magyar válogatott játékosai a Magyarország - Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 12-én.

A Himnuszt éneklik a magyar válogatott játékosai a Magyarország – Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 12-én.Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Gulácsi Péter hibáját követően Izland Sigurdsson révén szerzett vezetést a 11. percben és sokáig úgy tűnt, hogy a magyar csapat nem tudja átverekedni magát a szervezett izlandi védelmen. A 88. percben a csereként beállt Nego egyenlített, majd az Eb-részvételt érő gólt Szoboszlai Dominik lőtte a hosszabbításban, a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba.

A négy éve nyolcaddöntős magyar válogatott története során először jutott ki kétszer egymás után a kontinensviadalra. A jövő nyárra halasztott Eb-n a németekkel, a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal szerepel majd azonos csoportban, utóbbi kettővel a Puskás Arénában csaphat össze.

A magyarok legközelebb vasárnap lépnek pályára, Szerbiát fogadják a Nemzetek Ligájában.

Kapcsolódó hírek