Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Semjén kezdeményezi a rendkívüli parlamenti ülés összehívását

Semjén Zsolt és Kovács Zoltán 2018. december 2-án, az "Egy a természettel" Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás" sajtóbeszélgetésén.
Semjén Zsolt és Kovács Zoltán 2018. december 2-án, az "Egy a természettel" Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás" sajtóbeszélgetésén. Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi november 10-ére Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezésről szóló előterjesztés mielőbbi elfogadása érdekében.

A javaslat tartalmazza a kormány által tizenöt napra hirdetett veszélyhelyzet meghosszabbítását kilencven nappal. Az előterjesztés indoklása szerint

a rendkívüli jogrend a gyors döntések meghozatalát biztosítja a járványhelyzet idején.

A rendkívüli jogrendről szóló kormányrendelet szerdán lépett hatályba, azt a kormány a világjárvány veszélyeinek elhárítása, az emberek egészségének védelmére hivatkozva hirdette ki.

A kormány rögzítette, hogy a veszélyhelyzet fennállásának szükségességét folyamatosan felülvizsgálja. Az intézkedések között döntött a kabinet a többi között a kijárási korlátozásról éjfél és reggel 5 óra között, valamint rendezvények megtartásának korlátozásáról, a maszkviselés szabályainak szigorításáról, a parkolás ingyenessé tételéről.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz