103 halott, 4709 fő újabb koronavírusos péntek reggelre

Először száz felett a koronavírus napi áldozatainak száma Magyarországon.

A koronavírus-járvány miatt egészségügyi maszkot viselő mentősök a mentőautóban 2020. március 25-én a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Kórházánál, ahol koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak.
A koronavírus-járvány miatt egészségügyi maszkot viselő mentősök a mentőautóban 2020. március 25-én a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Kórházánál, ahol koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

4709 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 99 625 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, és

elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2250 főre emelkedett.

A koronavirus.gov.hu péntek reggeli tájékoztatása szerint 23 213-an már meggyógyultak a betegségből. Az aktív fertőzöttek száma 74 162 fő. Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 30 %-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 5489 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 391-en vannak lélegeztetőgépen.

Azt is írták, az Operatív Törzs jelenleg 98 óvodában és 7 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 78 osztályban és 23 iskolában digitális munkarendet.

A kormány az állampolgárok együttműködését kéri a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedések végrehajtásában. Mindenkinek be kell tartani a szabályokat, óriási az egyéni felelősség – írták, hozzátéve: a védelmi intézkedések a járvány lassítását szolgálják és ezzel az egészségügy teljesítőképességét is védjük.

Ezek is érdekelhetnek