Balog Zoltán református püspökké bukott föl

A korábbi emberierőforrás-miniszter kétharmaddal vitte a szavazatokat.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások akkori minisztere beszédet mond a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon a Budapest Kongresszusi Központban 2017. május 25-én.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások akkori minisztere beszédet mond a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon a Budapest Kongresszusi Központban 2017. május 25-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Balog Zoltánt választotta püspökévé a Dunamelléki Református Egyházkerület – közölte a Magyarországi Református Egyház csütörtökön.

Az egyházkerületi választáson két püspökjelölt indult. Balla Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem korábbi rektora a szavazatok 33 százalékát, 99 szavazatot, míg Balog Zoltán, korábbi emberierőforrás-miniszter, a Budapesti Németajkú Református Egyházközség lelkipásztora a szavazatok 67 százalékát, 200 szavazatot kapott a presbitériumoktól – olvasható a közleményben.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő az egykor társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárként is tevékenykedő Balog kapcsán megjegyezte:

„kulcsszereplőként asszisztált a legszegényebbeknek szánt EU-s pénzek ellopásához, többek között az ő védence volt a romáknak szánt milliárdokat elcsaló Farkas Flórián is”.

Hozzátette: „Balog választása mellett egyetlen érv lehetett: a Fidesztől várt pénzhalmok ígérete”.

Ezek is érdekelhetnek