Kivonult a TEK az osztrák határhoz a bécsi terrortámadás után

Kivonult a TEK az osztrák határhoz a bécsi terrortámadás után
Fotó: MTI/Marjai János

A 24.hu érdeklődött a Belügyminisztériumnál, hogy reagáltak-e bármit a magyar hatóságok, rendvédelmi szervek a hétfő esti bécsi terrortámadás miatt kialakult helyzetre.

A Terrorelhárítási Központ válasza szerint a TEK a támadást követően azonnal felvette a kapcsolatot az osztrák biztonsági szervekkel.

„Figyelemmel az elkövetés jellegére Hajdu János r. vezérőrnagy, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója nagy létszámú műveleti erőt rendelt az esetlegesen menekülési irányként számításba vehető osztrák határszakaszra”

– közölték.

A 24.hu-nak nyugat-magyarországi olvasók arról számoltak be, hogy éjszaka több, megkülönböztető jelzéssel közlekedő járművet láttak a térségben. Úgy tudni, a műveleti egységek páncélos támogatást is kaptak.

„A megerősítő intézkedések célja – az osztrák partnerszolgálattal és hatóságokkal való folyamatos kapcsolattartás mellett – egyrészt az elkövető(k) feltartóztatására való felkészülés, illetve a határon keresztül történő esetleges üldözés során aktív segítségnyújtás, másrészt szükségszerűen, kérésre nemzetközi támogatás biztosítása” – idézte a lap a TEK válaszát.

Kapcsolódó hírek