Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Béres Cseppet kapnak a pedagógusok

138 millió forint értékű adományt ajánlott fel a gyártó.

Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke átad egy Béres Csepp csomagot Hajnal Gabriellának, a Klebersberg Központ elnökének a Béres Gyógyszergyárban Szolnokon 2020. október 29-én.
Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke átad egy Béres Csepp csomagot Hajnal Gabriellának, a Klebersberg Központ elnökének a Béres Gyógyszergyárban Szolnokon 2020. október 29-én. Fotó: MTI/Mészáros János

Csaknem 82 ezer üveg Béres Cseppet adományozott a Béres Gyógyszergyár Zrt. a Klebelsberg Központhoz tartozó általános és középiskolákban tanító pedagógusoknak. A felajánlásról szóló szerződést a cég szolnoki gyárában írták alá csütörtökön.

Az eseményen Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára is ott kellemetlenkedett, arról magyarázott: az elmúlt két hónap alapján látszik, hogy a nyári felkészülés eredményeként helyenként fordulnak csak elő koronavírusos esetek.

Az államtitkár szerint az őszi szünetben minden rendelkezésre álló módon igyekeznek felkészülni a járvány további terjedésének megelőzésére, illetve a pandémia féken tartására. Kiemelte, hogy ebben nagy segítséget jelent a vállalat felajánlása.

Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke a felajánlásról szólva közölte: 81 720 üveg Béres Cseppet ajándékoznak a Klebelsberg Központon keresztül az állami közoktatási intézmények pedagógusainak. A mintegy 138 millió forint értékű adomány egyszerre a tanítók, tanárok elismerése, megbecsülése és segítségnyújtás is, hiszen ők az egyik legfelelősségteljesebb hivatást gyakorolva ebben a nehéz helyzetben is nap mint nap „a frontvonalban harcolnak”.