Fiatal fiú csontjait találták meg Szántódpusztánál, a rendőrség a lakossághoz fordult

Úgy tudni, egy gombászó házaspár talált rá a maradványokra.

Fiatal fiú csontjait találták meg Szántódpusztánál, a rendőrség a lakossághoz fordult

A lakosság segítségét kérte a rendőrség szerdán annak az ismeretlen 10-18 éves fiúnak az azonosításában, akinek a csontmaradványait még tavaly december 16-án találták meg a dél-balatoni Szántódpuszta közelében.

A maradványok koponyacsontból, pár fogból és bordából állnak.

Az elsődleges szakértői vélemény szerint lány volt az elhunyt, de a genetikai vizsgálat eredményeivel megerősített újabb szakértői vélemény szerint fiúról, illetve férfiről van szó, aki az elmúlt két évtizedben veszthette életét. Ellenőrizték az eltűnt fiúk, férfiak listáját, de ez alapján nem tudták megállapítani a személyazonosságot, ezért kérik a lakosság segítségét.

A police.hu-n megjelent felhívásban az emberi koponyacsont alapján rekonstruált emberi arc szilikonmintázatát is bemutatták:

A koponyacsont alapján rekonstruált emberi arc.

A koponyacsont alapján rekonstruált emberi arc.Forrás: police.hu

Az ügyben a Siófoki Rendőrkapitányság folytat eljárást tavaly december óta az ismeretlen férfi személyazonosságának megállapítása érdekében. Arra kérik a lakosságot, hogy aki segíteni tud az elhunyt azonosításában, jelentkezzen.

A sonline.hu értesülései szerint az emberi csontokra – amelyek alatt egy nejlonzacskó maradványai is látszottak – egy gombászó házaspár talált rá tavaly decemberben a turistaútvonaltól nem messze, egy bokros-fás területen.

Kapcsolódó hírek