Elmaradt a Fővárosi Közgyűlés ülése, annyi a koronavírusos a testületben

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2020. szeptember 30-án.
Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2020. szeptember 30-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés szerdára meghirdetett ülése a koronavírus-járványban megbetegedettek magas száma miatt – adta hírül Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán.

Határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés mára tervezett ülése. Különleges helyzet különleges döntést…

Posted by Karácsony Gergely on Wednesday, October 28, 2020

„Több polgármester igazolt koronavírus fertőzött, más képviselők karanténban vannak, van, aki a teszteredményére vár. Az első és a legfontosabb, hogy mindenkinek jobbulást kívánjunk. A közgyűlést a lehető legkorábbi időpontban pótoljuk”

– áll a posztban. Karácsony azt is írta, olyan jogszabálymódosítást kezdeményezett a kormánynál, ami lehetővé teszi a fővárosi közgyűlés megtartását online formában.

„Továbbra is fontos és indokolt a szabályok betartása, hogy vigyázzunk magunkra, egymásra és szeretteinkre. Erre kérek mindenkit”

– tette hozzá.

Az MTI híre szerint a mai elmaradt közgyűlés pótlására Karácsony Gergely rendkívüli közgyűlést kezdeményez, amint a tagok többsége jelen tud lenni az ülésteremben.

Ezek is érdekelhetnek