Felrobbantotta magát egy embercsempész Vitnyédnél

Rendőrök állították meg, amikor fegyverrel és egy gránáttal ugrott ki a kocsiból.

Rendőrségi zárás a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyédnél, ahol öngyilkos lett egy felfegyverkezett embercsempész 2020. október 26-án.
Rendőrségi zárás a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyédnél, ahol öngyilkos lett egy felfegyverkezett embercsempész 2020. október 26-án. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A Nyugat.hu információi szerint embercsempészt fogtak a rendőrök Vitnyéd térségében a 85-ös főúton hétfőn. Az autót vezető férfi a közeli erdőbe menekült,

szemtanúk elmondása szerint az egyenruhások üldözni kezdték, majd egy robbanást lehetett hallani.

Úgy tudni, Kapuvár és Vitnyéd térségében nagy a sor, több rendőrautó zárta le a területet, félpályán halad a forgalom.

„Pont ott haladtunk el, amikor lövés dördült, utána egy hangos robbanás volt. Majd három rendőr golyóálló mellényben jött ki az erdő előtti részről. Utána vettük észre a narancssárga mellényben a fűben fekvő testet. Elég sokkoló volt”

– írta le a helyzetet egy olvasó.

A lap cikke szerint a holttest megközelítése sem volt egyszerű, mert tartani lehetett attól, hogy fel nem robbant lőszer is van a férfinál. A helyszínre a TEK is kivonult.

Gránáttal ugrott ki a kocsiból

A rendőrség időközben közleményt adott ki. Ebben azt írják, az Ausztria felé haladó, magyar rendszámú kocsit 13 óra 24 perckor állították meg.

A sofőr egy lőfegyverrel és egy gránáttal ugrott ki a kocsiból, és elrohant.

A rendőrök biztonságos távolságból követték, megállásra szólították fel, aminek nem tett eleget, ezért figyelmeztető lövést adtak le. Ekkor a férfi maga ellen fordította a fegyverét, eközben a nála lévő kézigránát felrobbant. Az eset körülményeit vizsgálják – olvasható a rendőrség közleményében.

A gépkocsiban a sofőrön kívül öt migráns utazott. Hárman elfutottak a helyszínről, őket jelenleg is keresik. Két külföldit előállítottak, ők magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Ezek is érdekelhetnek