Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

2300-nál több koronavírusost találtak hétfőre, 47-en meghaltak

Védőfelszerelést viselő orvos vizsgál egy lélegeztetőgépre kötött beteget a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. április 22-én.
Védőfelszerelést viselő orvos vizsgál egy lélegeztetőgépre kötött beteget a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. április 22-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Meghalt 47, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2316 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzéstközölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

A kormányzati portálon azt írták: 61 563-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma.

Az elhunytak száma 1472-re emelkedett, 16 491-en már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 43 600. Az aktív fertőzöttek 28 százaléka, az elhunytak 36 százaléka, a gyógyultak 29 százaléka budapesti. 2602 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 233-an vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 28 070-en vannak, a mintavételek száma 990 383.

Kiemelték: a járvány második hulláma meredeken emelkedő szakaszban van egész Európában és Magyarországon is, ami miatt számítani kell a fertőzöttek számának további növekedésére. A kormány célja továbbra is az, hogy az egészségügyi védekezés fenntartása mellett az ország működőképességét megtartsák, és ne hagyják, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség.

Közölték: az őszi szünet alatt az iskolákban fertőtlenítő nagytakarítást végeznek, és 51 óvodában rendelt el rendkívüli szünetet.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (17 381) és Pest megyében (7714) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (3832), Borsod-Abaúj-Zemplén (3735), Szabolcs-Szatmár-Bereg (3178), Hajdú-Bihar megye (2913) és Csongrád-Csanád megye (2752). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (627).

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten