Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Donald Tusk korcsnak nevezte Orbán demokráciáját, Szijjártó bepörgött

A külügyér úgy látja, Tusk ezzel a magyar nemzet teljesítményét vonja kétségbe.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a nemzetközi atomenergiai konferencián Bécsben 2020. február 10-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a nemzetközi atomenergiai konferencián Bécsben 2020. február 10-én. Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke kudarcot vallott pártvezetőként és emberként is – ismertette diagnózisát Szijjártó Péter vasárnap a közösségi oldalán.

A külgazdasági és külügyminiszter azt írta, érti, hogy Donald Tusknak nehezére esett, hogy

kiszorult a lengyel belpolitikából, nem tud visszakerülni, és frusztrálja a lengyel és a magyar kormány „nemzeteink sok évszázados testvériségén alapuló” jó együttműködése.

Azonban hangsúlyozta: elfogadhatatlan korcsnak nevezni a magyar demokráciát. Ezzel Donald Tusk a magyar nemzet teljesítményét vonja kétségbe, a magyar nemzet ugyanis egész történelme során, egészen harminc évvel ezelőttig harcolt azért, hogy szabadságban és demokráciában élhessen – magyarázta sajátos logikával, hogy miért nem korcs a jelenlegi, Fidesz-féle demokrácia.

Szijjártó úgy tudja, Donald Tusk számára adott volt a lehetőség, hogy bizonyítson, ő azonban a legnagyobb európai pártcsalád vezetőjeként semmit nem tett azért, hogy az európai emberek könnyebben vegyék a világjárvány nyomán előállt egészségügyi és gazdasági kihívásokat.

Donald Tusk egyetlen lélegeztetőgép beszerzéséhez vagy egyetlen európai munkahely megvédéséhez sem nyújtott segítséget – tájékoztatta Facebook-rajongóit Szijjártó Péter.