Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Müller Cecília mindenkit arra kér: ne ijedjenek meg, ha kórházba kerülnek

Biztonságos, jó kezekben lesznek.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 22-én.
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 22-én. Fotó: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

A koronavírus-járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza figyelhető meg, ami miatt számítani kell a fertőzöttek számának további növekedésére – nyilatkozta pénteken Müller Cecília a közmédiának.

A járvány második hullámának nagyon aktív szakasza figyelhető meg Európában, valamint az egész világon, és ez alól Magyarország sem kivétel

– fogalmazott az országos tisztifőorvos.

Arról is beszélt, a kockázati csoportokba tartozó betegeknél már középsúlyos esetekben is javasolják a kórházi kezelést, bizonyos alapbetegségek esetén ugyanis akár óráról órára romolhat a fertőzöttek egészségi állapota – folytatta a tisztifőorvos.

Müller Cecília arra kérte a kórházba kerülőket, ne ijedjenek meg, az egészségügyi intézményekben biztonságos és gyors ellátásra számíthatnak!

Müller szólt arról is, hogy az elmúlt napokban bevezetett úgynevezett antigén alapú gyorsteszteknek köszönhetően már a kórházba érkezés előtt megállapítható az esetleges fertőzöttség, ami nagy segítséget jelent az intézményeknek. Emlékeztetett, a kormány döntése alapján péntektől a szabadtéri rendezvényeken és sporteseményeken is maszkot kell viselni, mivel az jól bevált megelőző eszköz, ugyanis több mint 80 százalék feletti védelmet nyújt a viselőjének és a vele érintkezőknek.

A tisztifőorvos a diákok őszi szünetére tekintettel arra kérte a szülőket, ne szervezzenek más gyerekekkel közös programokat, hanem maradjanak saját háztartásukban gyermekeikkel.