Elpusztult a szadai szafaripark két elefántja

Úgy tudni, az állatok egyetlen éjszaka pusztultak el.

Elpusztult a szadai szafaripark két elefántja
Fotó: Facebook/Rene Casselly

Elpusztult a Magyar Nemzeti Cirkuszhoz tartozó szadai szafaripark két elefántja, Mambo és Betty – írja a Blikk a német Bildre hivatkozva.

Az elefántokról pár napja már keringtek hírek, ezt követően René Casselly, a legendás cirkuszfamília tagja október 21-én közölte Facebook-oldalán a rossz hírt.

„Megtört szívvel közöljük, hogy Mambo és Betty elhunyt. Tonga életét háromnapos küzdelem után sikerült megmentenünk. Még mindig nem tiszta, mi volt az állatok halálnak oka, amint több információm lesz erről, közölni fogom. Fáj a szívem, életem részei voltak ezek az állatok, többek voltak elefántoknál, családtagok voltak. Az egész család összetört. Szavakkal leírhatatlan tragédia, történt, kérjük mindenki megértését, hogy nem közöltük már korábban a hírt, de nem volt erőnk hozzá. Szívemben mindig élni fogtok, RIP Mambo & Betty”

– áll a posztban.

Mit gebrochenem Herzen muss ich euch leider mitteilen, das Mambo und Betty verstorben sind und das Leben von Tonga…

Posted by Rene Casselly on Wednesday, October 21, 2020

A Bild szerint a 37 éves Mambo Európa egyetlen cirkuszi bikája volt, társával, a 35 éves Bettyvel „ők voltak a porond csillagai”.

Az állatok egyetlen éjszaka pusztultak el a Pest megyei szafariparkban. Casselly a lapnak azt mondta, nem volt boncolás, az állatorvosok nem tudták megállapítani a halál okát. Elképzelhető, hogy az elefántokkal valamilyen vírusfertőzés végzett. Az állatokat a park területén temették el. Cáfolta azokat az állításokat, miszerint az állatok már a nyár végén elpusztultak volna.

A Blikk érdeklődött a történtekről a Magyar Nemzeti Cirkusznál és a szadai parknál is, de egyelőre nem kaptak választ.

Ezek is érdekelhetnek