Elindult az SZFE-s tüntetés, óriási tömeg gyűlt össze

A Mindannyiunk szabadsága - megemlékezés 56-ról címmel rendezett demonstráció résztvevői vonulnak a Szabad sajtó úton 2020. október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 64. évfordulóján. A tüntetést a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói szervezték.
A Mindannyiunk szabadsága - megemlékezés 56-ról címmel rendezett demonstráció résztvevői vonulnak a Szabad sajtó úton 2020. október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 64. évfordulóján. A tüntetést a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói szervezték. Fotó: MTI/Mónus Márton

Péntek délután négy órára demonstrációt szerveztek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói a Műegyetem rakparton, a Telex tudósítása szerint több ezren gyűltek össze.

A tömet háromnegyed öt körül elindult, hogy a Szabadság hídon át az Urániáig sétáljanak, útközben fáklyákat gyújtanak a Március 15-e téren. A tervek szerint az utolsó szakaszt némán teszik meg. 18 órától beszédek lesznek az Uránia előtt, ott kilenc egyetem, valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Magyar Szakszervezetek Szövetsége képviseletében is lesznek felszólalók, továbbá szimfonikus koncert is lesz, és egy cigányzenekar is fellép.

A megmozdulásról itt nézheted az élő közvetítést.

Ezek is érdekelhetnek