Tamás Gáspár Miklós: megtört Orbán Viktor hatalma

A filozófus szerint választásokat még nyerhet Orbán, de a tiszteletnek vége.

Orbán Viktor magyar az EU-tagországok állam- és kormányfői évzáró találkozóján Brüsszelben 2019. december 12-én.
Orbán Viktor magyar az EU-tagországok állam- és kormányfői évzáró találkozóján Brüsszelben 2019. december 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Klubrádió vendége volt Tamás Gáspár Miklós publicista, filozófus, ahol Orbán Viktor és a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügye is szóba került.

„Ott tartunk tehát jelenleg, hogy a rendszer szilárd, nagy támogatást élvez, óriási ereje van, ennek ellenére a szó igazi értelmében nem népszerű. Nem szeretett, nem elismert, nem gondolják az emberek, hogy jó irányba mennek a dolgok, és azt se, hogy a vezetőik méltó vezetők, akikben meg lehet bízni, akikre fel lehet nézni; nincs igazi tekintélyük”

– fejtette ki.

Azt is mondta, szerinte van egy szolid, de rosszkedvű szavazóbázis, amellyel még választásokat nyerhet Orbán, de a lelkesedésnek és a tiszteletnek vége. Mint fogalmazott, „ezer oldalon látszanak a repedések”.

Tamás Gáspár Miklós úgy látja, ha a kormány elfojtja a színművészetisek blokádját, milliók fordulnak el tőle lélekben. Szerinte elképesztőnek tartják az emberek, hogy az SZFE-s diákokkal szemben Orbán Viktor oldalára álljanak. Véleménye szerint ez azt mutatja, hogy

„morális és esztétikai értelemben megtört Orbán Viktor hatalma”.

A teljes interjút ide kattintva lehet meghallgatni.

Ezek is érdekelhetnek