Nagyon tolta a kormányoldal, végül három szavazatot kapott Szász Péter Balatonszepezden

Akkorát bukott, hogy hétfőre még a Facebook-oldala is inkább eltűnt.

Trombitás Kristóf és Szász Péter a balatonszepezdi választás hajrájában.
Trombitás Kristóf és Szász Péter a balatonszepezdi választás hajrájában. Forrás: Faccebook/Trombitás Kristóf

Hangulatában nagypolitikát idéző polgármester- és képviselőválasztást tartottak vasárnap Balatonszepezden, ahol Bíró Imre, a falu nyáron lemondott alpolgármestere lett a település vezetője.

A Telex cikke megjegyzi, a jelöltek között volt a budapesti (!) Szász Péter katolikus hitvédő is, akinek mindössze három szavazatot sikerült szereznie, annak ellenére, hogy még Bayer Zsolt nyilvános támogatását is kivívta, sőt, a korábban a köztévén a meleggyógyításról értekező Trombitás Kristóf is kampányolt mellette.

https://www.facebook.com/mauripartizan/posts/1326746870995875

Szász „független” Péter emellett a narancssárga színt is segítségül hívta plakátjain, saját csapatot szervezett, drónfelvételes bemutatkozó videókat forgatott, a mostanra elérhetetlenné vált „Mentsük meg Szepezdet” nevű Facebook-oldalon pedig azt lehetett látni, hogy helyi lakosok helyett inkább közéleti szereplők, fideszes politikusok és a kormánymédia fontos emberei állnak ki mellette.

A Szász csapatába tartozó képviselőjelöltek sem szerepeltek aztán jól: a 255 szavazóból Csardak Károlyra ketten, Vida Józsefre öten, Bozóky Gergőre és Bozóky Mátéra pedig nyolcan húzták be az ikszet.

Ezek is érdekelhetnek