Farkas Örs úgy tudja, a magyar egészségügy felkészültebb, mint sok más országé Európában

Farkas Örs úgy tudja, a magyar egészségügy felkészültebb, mint sok más országé Európában

A magyar egészségügyi rendszer felkészült a koronavírus-járvány második hullámára, és az adatok szerint a kelet-európai országok egészségügye az uniós átlag felett teljesít

– állította a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője hétfőn a Kossuth rádió propagandaműsorában.

Arról is mesélt a hallgatóknak, hogy a magyar egészségügy járványkezelési képessége is jobb, mint a nyugat-európai országoké. A magyar egészségügyi rendszer ugyanis a járvány első hullámában szerzett tapasztalatok alapján felkészült a második hullámra, és most – bár a megbetegedések száma a többszöröse a tavaszi adatoknak –, kevesebben halnak bele a koronavírusba!

Arra a felvetésre, hogy az emberek már belefásultak a járványban, azt mondta, mára mindenki környezetében lehet olyan, aki fertőzött, ezért be kell tartani a távolságtartási, a maszkviselési és a higiéniai szabályokat.

Farkast az M1 tévécsatornán is szerepeltették hétfő reggel, ott arról magyarázott, hogy az ellenzéki pártok már az első hullám idején is támadták az egészségügyi rendszert és a kormány intézkedéseit, és ebben semmi változás nincsen, hiszen most is ezt teszik.

Ezek is érdekelhetnek