Pancser kamionsofőr buktatott le 90 kilónyi kábítószert Zsámbéknál

92 millió forint értékű készpénzt is lefoglaltak, a megtalált drog érték 226 millió forint.

A papírbálába beszorult kamionsofőr a rendőrség fotóján.
A papírbálába beszorult kamionsofőr a rendőrség fotóján. Fotó: police.hu

Több mint 220 millió forintot érő, majdnem kilencven kilogramm kábítószert foglaltak le a rendőrök egy fordulatokkal teli akcióban csütörtökön és pénteken.

A rendőrök állampolgári bejelentésre találtak rá az első csomag kábítószerre csütörtök délelőtt egy zsámbéki parkolóban, ahol

a kamion sofőrje előzőleg beszorult egy papírbálába, a rajta segítő állampolgár vette észre a gyanús csomagot a járműben és értesítette a rendőröket.

A 8 kilogramm, az előzetes vegyész-szakértői vélemény alapján delta-9THC-t tartalmazó csomagot lefoglalták, a 71 éves bosznia-hercegovinai sofőrt, valamint egy, szintén a helyszínen tartózkodó másik „segíteni próbáló” 22 éves budapesti férfit pedig előállították.

Egy Pest megyei rendőr megbilincseli azt a 71 éves bosznia-hercegovinai sofőrt, akinek a kamionjában delta-9THC kábítószert találtak egy zsámbéki parkolóban 2020. október 15-én.

Egy Pest megyei rendőr megbilincseli azt a 71 éves bosznia-hercegovinai sofőrt, akinek a kamionjában delta-9THC kábítószert találtak egy zsámbéki parkolóban 2020. október 15-én.Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Kihallgatásuk során kiderült, hogy a 22 éves A. Máté barátjával, a vele egykorú B. Dániellel együtt a bosznia-hercegovinai sofőr kamionjából pakolta át autójukba a tizenegy, egyenként 7,5-8,5 kilós, leragasztott csomagot, de az utolsó zsák kiemelése közben a sofőr beesett, és beszorult az egyik papírbálába. B. Dániel autójával elhajtott a helyszínről, barátja pedig egy arra járó segítőnek adta ki magát.

A rendőrök a sofőr meghallgatása után egy újbudai parkolóban további tíz, a kamionban találttal megegyező csomagot, valamint több kötegnyi, csaknem 92 millió forint értékű eurót és forintot foglaltak le. Közölték: a két helyszínen megtalált kábítószergyanús anyag mennyisége megközelíti a 90 kilogrammot, értéke a végfelhasználókhoz eljutva 226 millió forint.

A lefoglalt pénz egy része a rendőrség fotóján.

A lefoglalt pénz egy része a rendőrség fotóján.Fotó: police.hu

Az ügyben a bosznia-hercegovinai sofőrrel szemben kábítószer birtoklása, a két huszonéves fiatal ellen kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás. A bíróság a sofőr és B. Dániel letartóztatását, A. Máté bűnügyi felügyeletét pénteken elrendelte – közölte a rendőrség.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek