Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

21-en meghaltak, 1068-cal nőtt a fertőzöttek száma vasárnap reggelre

1252 koronavírusos beteget ápolnak kórházban.

Védőfelszerelést viselő ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított izolációs teremben a budapesti Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. április 3-án.
Védőfelszerelést viselő ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított izolációs teremben a budapesti Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. április 3-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Elhunyt huszonegy beteg – tizenheten közülük hetven év felettiek –, és újabb 1068 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzéstközölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.

A kormányzati portálon azt írták: 37 664-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 954-re emelkedett, 10 848-an már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 25 862. Az aktív fertőzöttek 33 százaléka, az elhunytak 46 százaléka, a gyógyultak 32 százaléka budapesti. Az új, dinamikus adatszolgáltatás adatai szerint 1252 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 138-an vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 22 215-en vannak, a mintavételek száma 825 570-re nőtt.

Kiemelték: a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. Nő a fertőzöttek száma, ezzel együtt akár egy napon belül is dinamikusan nő és változik a kórházi ápolást igénylők, valamint a lélegeztetett betegek száma is. Ezért az egészségügyi védekezés, a kórházi munkaszervezés és az esetleges vezénylések hatékony megszervezéséért a kórházaktól még teljesebb körű, valós idejű adatszolgáltatást kérnek a náluk ápolt koronavírusos betegek és a lélegeztetést igénylők számáról.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (12 545) és Pest megyében (4791) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (2252), Borsod-Abaúj-Zemplén (1898), Hajdú-Bihar (1734), Szabolcs-Szatmár-Bereg (1706) és Csongrád-Csanád megye (1658). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (355).

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Menczer olyat posztolt a baloldali Magyar Péterről, hogy attól a női napszemüvege elindult a háborúba egy nadrágszíjjal

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt