Megszólalt Orbán arról, hogy mi várható a következő hetekben

Az iskolai őszi szünet például a szokott rendben várható.

Megszólalt Orbán arról, hogy mi várható a következő hetekben
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A kormány célja, hogy a háziorvosok praxisközösséget hozzanak létre, üres praxis Magyarországon ne legyen, a helyi ellátás színvonala pedig emelkedjen – ébredt meg Orbán Viktor tíz év kormányzás után szombaton, a koronavírus-járvány elleni védekezést irányító „akciócsoportok” üléseit követően videoüzenetében.

A kormányfő a Facebookra feltöltött felvételen arról magyaráz:

a járvány felfutása jellemezte az elmúlt két hetet, és várhatóan ez jellemzi majd a következő heteket is a nemzetközi trendekhez illeszkedve.

Október végéig tartó előrejelzéseket hallgattak meg, amelyek szerint rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, az átvezénylés pedig folytatódik. Utóbbiról szólva megjegyezte, eddig 106 orvost és 170 ápolót vezényeltek át, de ha szükséges, ez a szám növekszik majd.

Kiemelte, külön beszámolót kaptak az orvosi kamara és az operatív törzs közötti egyeztetések állásáról, a jövő héten pedig a háziorvosokra vonatkozó új szabályok megalkotásáról folynak majd a tárgyalások.

Szólt arról is, hogy az iskolai őszi szünetet a szokott rendben, október 23-31. között tartják, a határokon pedig rend van, pont.

Kapcsolódó hírek