Szijjártó tájékoztatott, hogy Magyarország élen jár a klímaváltozás elleni küzdelemben

Abból állapította meg, hogy tetőre annyi napelemet még sehol nem tettek fel, mint nálunk.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Vallettában 2019. november 20-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Vallettában 2019. november 20-án. Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Magyarország élen jár a klímaváltozás elleni küzdelemben, „ezt mindenfajta nagyképűség és túlzás nélkül állíthatjuk” – állította mindenfajta nagyképűség és túlzás nélkül Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Győrben, az Audi Hungaria Zrt. logisztikai központjában, ahol átadták Európa legnagyobb tetőn kialakított napelemparkját.

Szijjártó Péter kiemelte: Magyarország vállalta, hogy a 2030-as évekre a magyar villamosenergia termelés kilencven százaléka karbonsemleges lesz, ennek érdekében folyamatosan növeli a napenergia és a nukleáris energia kapacitásait.

🟢 Európa-rekorder beruházást jelentünk be Győrben!🔴 11-kor élőben jelentkezünk!

Posted by Szijjártó Péter on Wednesday, October 7, 2020

A kormány ugyanakkor a „reális, észszerű” megközelítésben hisz, vagyis kiegyensúlyozottan, „kéz a kézben kell járnia” a gazdaságnak, a versenyképességnek és a környezetvédelemnek. Mindannyian zöld jövőt, tisztább vizet, tisztább levegőt szeretnénk, de ezzel párhuzamosan meg kell őrizni a magyar emberek munkahelyeit és az ország gazdaságának versenyképességét – magyarázta.

A világon 21 olyan ország van, amely tavaly úgy tudta növelni gazdasági teljesítményét, hogy közben folyamatosan csökkentette károsanyag-kibocsátását, és Magyarország közéjük tartozik – mondta.

Kapcsolódó hírek