Országos tisztifőorvos: 14 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma a múlt héten

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 8-án.
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 8-án. Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Az elmúlt héten tizennégy százalékkal nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma az előző hetihez képest – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília hangsúlyozta: Európa- és világszerte a koronavírus-járvány második hulláma zajlik, környezetünkben mindenhol jelentősen emelkedik a megbetegedések és a halálozások száma. Keddre 818-cal nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma, és húszan haltak meg.

Közülük 15-nek szív- és érrendszeri betegsége és magas vérnyomása, egynek alapbetegségként légzőszervi megbetegedése, további négynek pedig anyagcsere- és cukorbetegség, pajzsmirigy- vagy krónikus veseelégtelensége volt. Életkoruk 53-92 év közt volt – mondta az országos tisztifőorvos.

Kapcsolódó hírek