Két férfit keres a rendőrség egy júliusi emberrablás miatt

A gyanú szerint ők is részt vehettek a nyáron brutálisan megkínzott, összevert férfi elrablásában.

Két férfit keres a rendőrség egy júliusi emberrablás miatt

Elfogatóparancsot adott ki a rendőrség két férfi ellen, akik egy nyáron történt emberrablásban vettek részt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívása szerint az emberrablók – akik közül négy feltételezett elkövetőt a nyomozók júliusban már elfogtak – egy férfit hurcoltak el otthonából, majd

összeverték, és szabadon engedéséért 20 milliós váltságdíjat követeltek.

Az ügy miatt most elfogatóparancsot adtak ki a 47 éves Vujkov Ákos és a 40 éves Bereczki Zoltán Róbert ellen.

Össze-vissza verték

Kifejtették: július 6-án délelőtt az emberrablók megjelentek egy 44 éves férfi XIV. kerületi házának garázsánál, ahol megverték, majd egy autó hátsó ülésére tuszkolták és egy műhelybe vitték. A férfinak a műhelyben – hogy ne tudjon elmenekülni – eltörték a lábát, ezután baseballütővel és vascsővel még több ütést mértek rá, így eltört a kulcscsontja, az arccsontja és a testén számos zúzódás keletkezett.

A gyanú szerint az emberrablók a férfit azzal fenyegették meg, hogy ha nem szerez 20 millió forintot, akkor elássák és a családján is bosszút állnak; végül a férfitől nem sikerült pénzt szerezniük és másnap a Gyömrői úti felüljárónál szabadon engedték.

A BRFK azt kéri, hogy aki a két férfi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik – akár névtelensége megőrzése mellett -, tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

A keresett személyek fotói elérhetők a police.hu oldalon.

Kapcsolódó hírek