Belföld

Hatalmas a tömeg, itt nézheted élőben Magyar Péter tüntetését

Életmód

Elhunyt Ferge Zsuzsa

Belföld

Orbánnak eldurrant az agya a Parlamentben, saját magukat buktatta le

Három új meteorológussal bővül az RTL Híradó csapata

A Pataki Zitával négyfős csapat a jövőben felváltva lesz látható.

RövidenRöviden
Három új meteorológussal bővül az RTL Híradó csapata
Fotó: RTL Sajtóklub

Véber István távozását követően három új meteorológust kap társként Pataki Zita, az immár négyfős időjárás-jelentő csapat a jövőben felváltva lesz látható az RTL Magyarország felületein.

A fiatal szakemberek az Országos Meteorológiai Szolgálattól érkeznek, képernyős szerepvállalásuk mellett főállásban továbbra is a nagy múltú állami szervezet munkatársai maradnak.

„Meteorológusok új generációja kap így lehetőséget, hogy bemutatkozhasson az RTL Magyarország képernyős és online felületein. Kiválasztásuknál nem titkolt célunk volt, hogy fiatal, új arcokat ismerhessen meg a nagyözönség”

– mondta Kotroczó Róbert, az RTL Magyarország hírigazgatója.

  • Allaga Tamás 1991-ben született Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán szerzett diplomát először Földtudományi Alapszakon, majd elvégezte a Meteorológus Mesterszakot is. 2015 óta az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelző munkatársa. A szakember egy évtizede versenyszerűen fut, 30-100 kilométeres távokon. Mint fogalmazott: a futástól a természet szeretete, tisztelete mellett kitartást és egészséget kapott.
  • Simon Gergő 1993-ban született Nagykanizsán. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán szerzett meteorológus diplomát. 2017 júliusa óta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. A szakmai munka mellett Gergő önálló projektként az OMSZ Instagram fiókjának egyik szerkesztője is. Hobbija a foci, kedvenc csapata az FC Barcelona. Másik szenvedélye a CrossFit, heti 3-4 edzéssel. Mottója: „a meteorológia inkább matek, fizika, mintsem móka és kacagás”.
  • Vaszkó András Gyomaendrődön született 1994-ben. 2018-ban diplomázott az Eötvös Loránd Tudományegyetemen meteorológusként és ugyanebben az évben került az Országos Meteorológiai Szolgálathoz, ahol veszélyjelző meteorológusként dolgozik. Szerencsésnek mondhatja magát, hiszen saját bevallása szerint hivatása egyben a legnagyobb hobbija is. Szabadidejében szeret kirándulni, illetve színházba járni.

A Pataki Zitával immár négyfős csapat a jövőben felváltva lesz látható.

„Számomra is hatalmas újdonság, hogy nem egy, hanem három kollégám lesz! Nagyon vártam már őket, és az elmúlt hetekben – miközben a képernyős jelenlétre készítettem fel őket – félszavakból is megértettük egymást! Három teljesen más személyiség, de közös bennük a szakértelem, a kedvesség, és szerintem a nyugalom is”

– mesélte Pataki Zita.

A három szakember képernyős debütálására sem kell sokat várni: október 5-én este már Gergő, október 6-án Tamás, míg október 7-én András mondja majd el az aktuális időjárás-előrejelzést.

Ez is érdekelhet

Újabb brutális bírságot kapott az RTL a Sztárbox miatt

Jön a Cápák között hetedik évada

„Ne nyúljon hozzám!” – Schadl György indulatba jött, amikor Rogán Antalról kérdezték

„Milyen szépen bánsz velem” – elalélós posztban magasztalja fricskását Tóth Gabi

Húslevest akartak főzni a sérült gólyából Nyírlugoson

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával