Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Orbán: „nekünk már elegünk van a vírusból, de a vírusnak nincs elege belőlünk”

Orbán: „nekünk már elegünk van a vírusból, de a vírusnak nincs elege belőlünk”

Nehéz időszak előtt állunk, mert „nekünk már elegünk van a vírusból, de a vírusnak nincs elege belőlünk”, gyorsabban fertőz, mint korábban – magyarázta Orbán Viktor a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Amíg nincs vakcina, addig a főszerep a védekezésé, amely lépcsőzetes, ahogy nehezedik a helyzet, úgy nyitnak meg újabb és újabb kórházakat, és állítanak az ágyak mellé újabb és újabb orvosokat, ápolókat – közölte a kormányfő, kijelentve:

„tudjuk tartani a lépést”.

Ez az a pillanat, amikor az orvosok bérében áttörő erejű javulást kell elérnünk. Ha összefogunk, akkor együtt…

Posted by Orbán Viktor on Sunday, October 4, 2020

Arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány második hulláma hosszabb és nehezebb lesz, ezért egyszerre kell végrehajtani átszervezési lépéseket, és növelni az egészségügyi dolgozók teherbíró képességét. Úgy fogalmazott: a járvány nem ellene, hanem inkább mellette szól az orvosbérek nagyarányú rendezésének. „Most összefogásra van szükség, ez az a pillanat, amikor az orvosok bérében áttörő erejű javulást kell elérnünk” – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy létrehoznak egy új, egészségügyi munkajogviszonyt, egy speciális, egységes szabályrendszert. Az emelés mértékéről azt közölte: „lehet mondani a duplázódást”, de nincs egységes szám, nem minden orvost érint majd azonos módon a változtatás.