Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

14-en elhunytak, 1086 fővel nőtt a beazonosított fertőzöttek száma szombat reggelre

Egy mentőautót fertőtlenítenek a XIII. kerületi 1. számú mentesítési ponton 2020. április 3-án, ahonnan a koronavírus-gyanús betegekhez vonulnak mintavételre.
Egy mentőautót fertőtlenítenek a XIII. kerületi 1. számú mentesítési ponton 2020. április 3-án, ahonnan a koronavírus-gyanús betegekhez vonulnak mintavételre. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Elhunyt 14 krónikus beteg és 1086 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – olvasható a koronavirus.gov.hu szombat reggeli közlésében.

Az elhunytak száma ezzel 812 főre emelkedett, a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma 29 717 főre nőtt, 6824-en pedig már meggyógyultak a betegségből.

Az aktív fertőzöttek száma 22 081 fő. Az aktív fertőzöttek 36 %-a, az elhunytak 52 %-a, a gyógyultak 35%-a budapesti. 704 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 43-an vannak lélegeztetőgépen.

Azt is írták, kérik az időseket, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (10 835) és Pest megyében (3974) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (1539), Fejér (1316), Csongrád-Csanád (1295), Hajdú-Bihar (1263) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (1220). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (292).

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten