Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Kutatás: minimális a Fidesz előnye a hat ellenzéki párttal szemben

A Facebookon meghirdetett, ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráció Budapesten, az Operaháznál az Andrássy úton 2018. április 14-én. A résztvevők az Operaháztól vonulnak a Kossuth térre. A transzparens felirata: A nép nem betiltható!
A Facebookon meghirdetett, ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráció Budapesten, az Operaháznál az Andrássy úton 2018. április 14-én. A résztvevők az Operaháztól vonulnak a Kossuth térre. A transzparens felirata: A nép nem betiltható! Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az elmúlt egy hónapban alig változott a pártok támogatottsága, a Fidesznek március és augusztus között 31-ről 36 százalékra nőtt a tábora, azonban most valamelyest csökkent, 34 százalékra, míg az ellenzéki pártok közül továbbra is a DK a legerősebb – olvasható a Závecz Research Intézet friss felmérésében.

Az ellenzéken belül a DK támogatottsága 10 százalékon áll, őket követi a Momentum 7, majd a Jobbik 6 százalékkal, az MSZP-t 5, a Párbeszédet, az LMP-t és a Mi Hazánkat 2-2, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot 1 százalékra mérte a közvélemény-kutató intézet. A pártpreferenciával nem rendelkezők aránya 28-ról 30 százalékra nőtt.

Fidesz: 34 százalék, együttműködő ellenzék: 32 százalék

A biztos pártválasztók csoportját nézve a Fidesz 50, a DK 18 százalékot tudhat magáénak. Ugyanitt a Momentumnak 10, a Jobbiknak 9, az MSZP-nek 6, a Mi Hazánknak, az LMP-nek és a Párbeszédnek 2 százaléka van.

A felmérés szerint az összesített támogatást nézve a Fidesz és az ellenzéki együttműködés pártjai nagyon közel állnak egymáshoz:

a választókorú teljes népesség körében 34-32, a biztos pártválasztók között 50-47 százalék a megoszlás a Fidesz javára.

A Závecz Research megállapítása szerint a Fidesz előnye a régóta stabil szavazótáborából fakadt. Kiderült az is, hogy a 30 év alattiak korcsoportjában 21 százalékos támogatottságnak örülhetnek Orbánék, a második helyen a Momentum áll 13 százalékkal.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt