Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Tarolt a Fidesz a hétvégi időközi választásokon

Egy időben Natascha Kampusch is imádta a fogvatartóját.

Tarolt a Fidesz a hétvégi időközi választásokon

Mohácson, Karcagon, Gánton, Kemeneskápolnán és Kengyelen is időközi választást tartottak a hétvégén: egy helyen patthelyzet miatt meg kell ismételni a szavazást, egy helyen csak független indult, három helyen viszont a Fidesz jelöltjeit győztek.

Visszaszerezte a Fidesz Mohácsot

Mohácson azért tartottak időközi választást, mert a fideszes többségű testület július elején feloszlatta magát. Tavaly ősszel ugyanis a várost 21 éve a Fidesz színeiben irányító Szekó József elhunyt, az MSZP-s jelölt, Csorbai Ferenc pedig vetélytárs híján, automatikusan nyerte a posztot.

A vasárnapi választáson a kormányoldal új jelöltje, Pávkovics Gábor, korábbi alpolgármester 4708 szavazatot kapott, a Változást Akarók Nemzedéke (VAN) szervezet jelöltjeként induló Csorbai Ferenc viszont csak 3369-et. A nyolc egyéni választókerületből hatot húzott be a Fidesz, kettőt a VAN szerzett meg, kompenzációs listáról egy helye lett a kormánypártnak, kettő az ellenzéknek. A közgyűlésben masszív fideszes többség lesz 8:4 arányban.

Tisztelt Mohácsi Polgárok,az elmúlt egy évben egy tragikus esemény következtében a városunkban kialakult egy nem várt…

Posted by Pávkovics Gábor on Sunday, September 27, 2020

Karcagon is imádják a Fideszt

Karcagon is haláleset miatt kellett választást tartani, mivel a korábbi polgármester, az 5. számú egyéni választókerület képviselője, Dobos László (Fidesz-KDNP) júniusban elhunyt. Itt a Fidesz-KDNP színeiben indult Szepesi Tibor lett a befutó 3690 szavazattal, a Magyar Munkáspárt jelöltje, Nagy József csak 401 voksot kapott.

A képviselői helyért induló négy jelölt közül Pintér Zoltán (Fidesz-KDNP) 552, Bodnár Csaba (független) 124, Tóth Csaba (Mi Hazánk Mozgalom) 33, Horváth Sándor Imre (Magyar Munkáspárt) 18 szavazatot szerzett.

Gánton is meglett

A Fejér megyei Gánton azért tartottak időközit, mert az előző képviselő-testület június 29-én a feloszlásáról döntött, miután a veszélyhelyzet idején Muszkáné Gömöry Zsuzsanna (független) képviselő – veszélyeztetettsége okán – visszaadta megbízását, majd lemondott a gyermeket váró Spergelné Rádl Ibolya (Fidesz-KDNP) polgármester is.

A bársonyszékbe Krausz János (Fidesz-KDNP) ülhet, aki 160 voksot kapott, Németh Sándor (független) 113, míg a szintén független Nagy László csak 74 ikszet szerzett. A tizenegy képviselőjelölt közül a négy legtöbb szavazatot gyűjtő jelölt került be a képviselő-testületbe. Dózsa Zoltán (független) 172, Groszeibl Márton (független) 169, Németh Sándor (független) 158, Mézner Ádám (Fidesz-KDNP) 149 voksot kapott.

Kengyelen függetlenek csatáztak

Kengyelen négy független jelölt indult a polgármesteri posztért. Itt azért kellett szavazni, mert a helyi képviselő-testület tavaly novemberben méltatlanság miatt megszüntette Nagy Szilárd polgármester megbízatását. Nagy Szilárd a döntés ellen fellebbezett, de kérelmét idén januárban a szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elutasította. A települést azóta Németh Lajos alpolgármester irányította.

Az időközi választást eredetileg áprilisban tartották volna, de a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvény rendelkezései miatt akkor elmaradt. A négy aspiráns közül Gál József 640, Nagy Szilárd 493, Kovács Miklós 331, Buzás Róbert 21 szavazatot kapott.

Kemeneskápolnán döntetlen

A Vas megyei Kemeneskápolnán azért kellett időközi polgármester- és önkormányzatiképviselő-választást tartani vasárnap, mert a korábbi testület tagjai nem tudtak együtt dolgozni és a feloszlás mellett döntöttek. Itt azonban újrázni kell majd, mivel a polgármesteri tisztségért a települést eddig vezető, Csekéné Hóbor Kornélia Ilona, valamint Marton Anna Janka egyenlő számú (48-48) szavazatot kapott. Az új választást 120 napon belül kell lebonyolítani.

A kistelepülés két képviselői helyére négyen jelöltették magukat, a négy jelölt közül hárman szintén 48 szavazatot kaptak. Az azonos szavazatot kapott jelöltek közül sorsolással döntöttek, így az ő személyük már nem kérdéses.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz