Tarolt a Fidesz a hétvégi időközi választásokon

Egy időben Natascha Kampusch is imádta a fogvatartóját.

Tarolt a Fidesz a hétvégi időközi választásokon

Mohácson, Karcagon, Gánton, Kemeneskápolnán és Kengyelen is időközi választást tartottak a hétvégén: egy helyen patthelyzet miatt meg kell ismételni a szavazást, egy helyen csak független indult, három helyen viszont a Fidesz jelöltjeit győztek.

Visszaszerezte a Fidesz Mohácsot

Mohácson azért tartottak időközi választást, mert a fideszes többségű testület július elején feloszlatta magát. Tavaly ősszel ugyanis a várost 21 éve a Fidesz színeiben irányító Szekó József elhunyt, az MSZP-s jelölt, Csorbai Ferenc pedig vetélytárs híján, automatikusan nyerte a posztot.

A vasárnapi választáson a kormányoldal új jelöltje, Pávkovics Gábor, korábbi alpolgármester 4708 szavazatot kapott, a Változást Akarók Nemzedéke (VAN) szervezet jelöltjeként induló Csorbai Ferenc viszont csak 3369-et. A nyolc egyéni választókerületből hatot húzott be a Fidesz, kettőt a VAN szerzett meg, kompenzációs listáról egy helye lett a kormánypártnak, kettő az ellenzéknek. A közgyűlésben masszív fideszes többség lesz 8:4 arányban.

Tisztelt Mohácsi Polgárok,az elmúlt egy évben egy tragikus esemény következtében a városunkban kialakult egy nem várt…

Posted by Pávkovics Gábor on Sunday, September 27, 2020

Karcagon is imádják a Fideszt

Karcagon is haláleset miatt kellett választást tartani, mivel a korábbi polgármester, az 5. számú egyéni választókerület képviselője, Dobos László (Fidesz-KDNP) júniusban elhunyt. Itt a Fidesz-KDNP színeiben indult Szepesi Tibor lett a befutó 3690 szavazattal, a Magyar Munkáspárt jelöltje, Nagy József csak 401 voksot kapott.

A képviselői helyért induló négy jelölt közül Pintér Zoltán (Fidesz-KDNP) 552, Bodnár Csaba (független) 124, Tóth Csaba (Mi Hazánk Mozgalom) 33, Horváth Sándor Imre (Magyar Munkáspárt) 18 szavazatot szerzett.

Gánton is meglett

A Fejér megyei Gánton azért tartottak időközit, mert az előző képviselő-testület június 29-én a feloszlásáról döntött, miután a veszélyhelyzet idején Muszkáné Gömöry Zsuzsanna (független) képviselő – veszélyeztetettsége okán – visszaadta megbízását, majd lemondott a gyermeket váró Spergelné Rádl Ibolya (Fidesz-KDNP) polgármester is.

A bársonyszékbe Krausz János (Fidesz-KDNP) ülhet, aki 160 voksot kapott, Németh Sándor (független) 113, míg a szintén független Nagy László csak 74 ikszet szerzett. A tizenegy képviselőjelölt közül a négy legtöbb szavazatot gyűjtő jelölt került be a képviselő-testületbe. Dózsa Zoltán (független) 172, Groszeibl Márton (független) 169, Németh Sándor (független) 158, Mézner Ádám (Fidesz-KDNP) 149 voksot kapott.

Kengyelen függetlenek csatáztak

Kengyelen négy független jelölt indult a polgármesteri posztért. Itt azért kellett szavazni, mert a helyi képviselő-testület tavaly novemberben méltatlanság miatt megszüntette Nagy Szilárd polgármester megbízatását. Nagy Szilárd a döntés ellen fellebbezett, de kérelmét idén januárban a szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elutasította. A települést azóta Németh Lajos alpolgármester irányította.

Az időközi választást eredetileg áprilisban tartották volna, de a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvény rendelkezései miatt akkor elmaradt. A négy aspiráns közül Gál József 640, Nagy Szilárd 493, Kovács Miklós 331, Buzás Róbert 21 szavazatot kapott.

Kemeneskápolnán döntetlen

A Vas megyei Kemeneskápolnán azért kellett időközi polgármester- és önkormányzatiképviselő-választást tartani vasárnap, mert a korábbi testület tagjai nem tudtak együtt dolgozni és a feloszlás mellett döntöttek. Itt azonban újrázni kell majd, mivel a polgármesteri tisztségért a települést eddig vezető, Csekéné Hóbor Kornélia Ilona, valamint Marton Anna Janka egyenlő számú (48-48) szavazatot kapott. Az új választást 120 napon belül kell lebonyolítani.

A kistelepülés két képviselői helyére négyen jelöltették magukat, a négy jelölt közül hárman szintén 48 szavazatot kaptak. Az azonos szavazatot kapott jelöltek közül sorsolással döntöttek, így az ő személyük már nem kérdéses.

Kapcsolódó hírek