Szijjártó 50 lélegeztetőgépet vitt a kárpátaljai kórházaknak

És állítólag készen állunk a beregszászi kórház felújításának részbeni finanszírozására is.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (elöl, b) és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter (elöl, j) üdvözli egymást tárgyalásuk előtt Ungváron, a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatási Hivatal épülete előtt 2020. szeptember 23-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (elöl, b) és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter (elöl, j) üdvözli egymást tárgyalásuk előtt Ungváron, a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatási Hivatal épülete előtt 2020. szeptember 23-án. Fotó: MTI/Nemes János

Magyarország az Ukrajnával való jószomszédi kapcsolatok helyreállításában érdekelt, mert a kialakult helyzet nem jó egyik országnak, illetve a kárpátaljai magyar kisebbségnek sem – magyarázta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Ungváron az ukrán diplomácia vezetőjével, Dmitro Kulebával tartott közös sajtótájékoztatóján.

Szijjártó bejelentette, hogy „a jóindulat jeleként” látogatása alkalmával

ötven lélegeztetőgépet hoztak Magyarországról kárpátaljai kórházaknak.

Nekünk egyértelmű, hogy segítünk Kárpátaljának és Ukrajnának abban, hogy helyt tudjanak állni a koronavírus második hulláma elleni védekezésben. A jószándék az alapja minden megoldásnak.

Posted by Szijjártó Péter on Wednesday, September 23, 2020

Jelezte továbbá az ukrán külügyminiszternek, hogy magyar részről készen állunk a beregszászi kórház felújításának részbeni finanszírozására, a záhonyi Tisza-híd felújítására, a beregszászi elkerülő és azt a határral összekötő út megépítésére, a nagyhódosi határátkelő megnyitására, valamint 2021-ig az M3 autópálya kiépítésére az ukrán határig.

Ezek is érdekelhetnek