Gazdaság

Komoly üzemanyag drágulás jön napokon belül

Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

33-35 ezer pár bakancsot, félcipőt vesz a MÁV

Mintegy 411 millió forint értékben.

RövidenRöviden
Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója (j) és Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a versenyképes, összehangolt és utasbarát közösségi közlekedési kínálat kialakítását szolgáló intézkedésekről a Déli pályaudvaron 2020. szeptember 23-án.
Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója (j) és Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a versenyképes, összehangolt és utasbarát közösségi közlekedési kínálat kialakítását szolgáló intézkedésekről a Déli pályaudvaron 2020. szeptember 23-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Mintegy 411 millió forint értékben 33-35 ezer pár lábbelire írt ki nyílt közbeszerzést a MÁV Zrt., amelyet a balassagyarmati Ipoly Cipőgyár Kft. nyert – közölte az utolsó még működő, elsősorban, de nem kizárólag munkavédelmi cipőket készítő magyar vállalat szerdán.

Tájékoztatásuk szerint a kiírásban egyen- és formalábbelik ugyanúgy szerepeltek, mint munkavédelmi bakancsok és félcipők. Így például elektromos szigetelőképességgel rendelkező lábbelik a villanyszereléshez, míg más cipőknél, bakancsoknál a mechanikai védelemre, a vágásbiztonságra, a hővédelemre, a vízállóságra, csúszásmentességre, talpátszúrás elleni védelemre, olajállóságra vonatkoznak előírások.

Mindezek mellett szükség van férfi és női, téli, átmeneti és nyári modellekre is!

A nyilvánosan elérhető céginformációk szerint a Ipoly Cipőgyár Kft. árbevétele 1,76 milliárd forintot tett ki tavaly, az azt megelőző évben meghaladta a 2,18 milliárd forintot. A cég vesztesége 2019-ben 101 millió forint volt, míg az előző évben nyereséges volt, 80 millió forint adózott profitot ért el.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Indul a nap: műszaki hiba miatt késnek a vonatok a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon

Jön a nagy MÁV-káosz: csütörtökön péntek lesz, pénteken szombat, hétfőn vasárnap

Leszakadt a felsővezeték Biatorbágynál, a tűzoltók megdicsérték a türelmes utasokat

A csomagküldésre is kiterjesztené a fóliázós törvényt a kormány

Kiszámolta a KSH: 605 100 forint volt az átlagkereset januárban

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter