Viharos széllel érkezik a hidegfront, 10 fokot zuhan a hőmérséklet

A hétvégén a hajnalok már csípősek lesznek, a fagyzugokban 5 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.

Teherautó halad el egy szélzsák mellett a nagy erejű szélben az M60-as autópályán, Belvárdgyula közelében 2020. február 10-én.
Teherautó halad el egy szélzsák mellett a nagy erejű szélben az M60-as autópályán, Belvárdgyula közelében 2020. február 10-én. Fotó: MTI/Sóki Tamás

Csütörtökön véget ér a szeptemberi kánikula: az Időkép előrejelzése szerint a nap folyamán észak felől egy hidegfront éri el térségünket, kora délutántól már szinte mindenütt huzatos időre van kilátás, mely kisöpri a nyár maradékát.

Csütörtökön az Alföldön még 30 fok körüli hőmérsékletre van kilátás, nyugaton, északnyugaton viszont hűvösebb lesz. A szél északkeleten viharossá fokozódik, 60 km/órásnál erősebb lökésekre is számítani kell.

Az Időkép animált térképén jól látszik, hogy hová mikor érkezik meg a szél:

A széllel együtt a hideg levegő beáramlása is megkezdődik,

péntekre az eddigiekhez képest mintegy 10 fokkal eshet vissza a hőmérséklet, délután már csak 18-24 fok között alakulnak a maximumok.

A hétvégére elcsendesedik a szél, a hajnalok azonban már csípősek lesznek, a fagyzugokban 5 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. Délután viszont kellemes időre van kilátás, 20-26 fokot mutat majd a hőmérő.

Ezek is érdekelhetnek