Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

726 új fertőzöttet írtak be keddre, és elhunyt négy beteg

Az aktív fertőzöttek száma 9103 fő.

Védőfelszerelést viselő gyógytornászok a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. április 23-án.
Védőfelszerelést viselő gyógytornászok a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. április 23-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

726 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, és elhunyt négy idős, krónikus beteg – írja a koronavirus.gov.hu állami tájékoztatóoldal kedd reggeli közlése.

Ezzel 13 879 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytak száma 646 fő, 4130-an pedig már meggyógyultak a betegségből.

Új fertőzöttek száma napi bontásban
Infogram

Az aktív fertőzöttek száma 9103 fő. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 306 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen.

Kérik, hogy a közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (5992) és Pest megyében (1960) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (770), Hajdú-Bihar (495), Komárom-Esztergom (488) és Győr-Moson-Sopron megye (487). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (88).

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten