Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Nagyon kikapott a Fidesz jelöltje Hajdúszoboszlón

A korábbi fideszes lemondása miatt kellett időközi képviselőválasztást tartani.

Szavazó az időközi önkormányzati választáson a Nógrád megyei Vizsláson, a közösségi házban kialakított szavazókörben 2020. szeptember 13-án.
Szavazó az időközi önkormányzati választáson a Nógrád megyei Vizsláson, a közösségi házban kialakított szavazókörben 2020. szeptember 13-án. Fotó: MTI/Komka Péter

47 százalékkal a független Jónás Kálmán nyert vasárnap a hajdúszoboszlói időközi önkormányzati képviselőválasztáson, közel 11 százalékkal megelőzve Nagy Balázst, a Fidesz-KDNP-Hajdúszoboszlói Gazdakör-MI Hajdúszoboszlóért jelöltjét.

A Debreciner felidézi, a 8-as számú egyéni választókerületben azért kellett választást kiírni, mert az azt 2019-ben megnyerő Török Péter Endre (Fidesz-KDNP-Hajdúszoboszlói Gazdakör-MI Hajdúszoboszlóért) január 16-án lemondott mandátumáról.

A járványhelyzet miatt szeptember 13-ra csúszott voksoláson a szavazásra jogosult 2597 választópolgár közül 750-en (28,9 százalék) jelentek meg.

Öten érvénytelenül voksoltak, 350-en viszont Jónás Kálmánt támogatták, miközben a kormánypárt által támogatott riválisa csak 272 voksot szerzett.

Jónás Kálmán 2014 és 2019 között a Jobbik kompenzációs listáról mandátumot szerzett önkormányzati képviselője volt, a tavalyi önkormányzati választást megelőzően azonban több korábbi párttársával együtt kilépett a pártból. Jónás 2019-ben függetlenként már megmérettette magát ugyanebben a körzetben, akkor 53 szavazattal – 4 százalékkal – kapott ki Török Péter Endrétől.

A mostani eredmény nem befolyásolja a testületi arányokat, ott ugyanis maradt a Fidesz által vezetett koalíció többsége.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát