Baleset

Nagy baleset az M7-esen, lezárták a pálya Budapest felé vezető oldalát

Baleset

Meghalt egy vétlen autós utasa az M3-ason Mezőkeresztesnél

Bűnügy

BRFK: kilenc embert fogtak el Budapesten a hétvégi belvárosi razzián

CÖF: Fejezzék be a hallgatók a rendbontást!

Komoly szovjet stílusú jogászkodást rittyentettek a kormány „civil szellemi honvédői”.

Békemenet, CÖF, CÖKA
Fotó: MTI/Balázs Attila

„Fejezzék be a hallgatók a rendbontást!”

– kezdettel dörgedelmes közleményt adott ki pénteken a nemrég a Szerencsejáték Zrt.-től 100 millió forintot kapott „Civil” Összefogás Közhasznú Alapítvány; a szöveggel a Színház- és Filmművészeti Egyetem jövőjéért és Vidnyánszky Attila ellen tüntetőknek üzentek.

A békemeneteket is szerverő CÖF azért ragadott klaviatúrát, mert állítólag a támogatóik arra kérték a szervezetet, hogy tegyen határozott lépéseket az SZFE kapcsán tapasztalható „jogsértések visszaszorítása érdekében” (:D). De ez csak a bemelegítés volt.

„A szellemi honvédőink egy része azonnali birtokvédelmi eljárás elindítását, kártérítési perek kezdeményezését, sőt egyesek büntetőjogi felelősségre vonást követeltek. A mi álláspontunk szerint is fontos, hogy a szabadságjogok gyakorlása ne legyen visszaélésszerű, ne legyen öncélú és maradjon a magyar törvények által meghatározott keretben. Ennek megfelelően aggodalommal figyeljük azt a folyamatot, hogy a pártállam zsebszínészei által felheccelt diákok letérve a jogszerűség útjáról, megbénítják az egyetem működését, ellehetetlenítik a normális oktatást. A tüntetőkkel egyet nem értő diákokat megfélemlítik. Az első évesek bevonása pedig félrevezetésen alapul, hiszen még nem ismerhették meg az SZFE nevelési, oktatási rendszerét”

– magyarázza a CÖF szovjet stílusú közleménye.

A folytatásban – némi jogvédőzés után – pedig ledobják a kommunikációs atombombát, tovább fokozva a rendszerváltás előtti hangulatot:

„A Civil Összefogás Fórum ennek megfelelően első lépésként felszólítja a rendbontókat a szélsőséges viselkedésük azonnali befejezésére, továbbá arra, hogy felelős állampolgárként vegyenek részt az általuk okozott eszmei és anyagi károk helyreállításában. Felszólítjuk továbbá az illetékes hatóságokat a jogsértések feltárása, és az arányos és szükséges intézkedések megtételére! Hiába gondolják az ellenkezőjét, ők most a történelem sötét oldalán állnak, a kommunista szellemiség továbbélését szolgálják, miközben elveszik a lehetőséget azoktól, akik nem garázdálkodni, hanem tanulni szeretnének az egyetemen.”

Kész, be lehet csukni az internetet mára.

Ez is érdekelhet:
Videón, ahogy a magatehetetlen VV Fannit a kocsijához viszi B. László

Kapcsolódó hírek

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Rendesen betojhattak: Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten

Ekkora a baj? Orbán Viktor is bedobja magát a Békemeneten

Pánik a Fideszben: hamarosan újabb Békemenetet hirdethetnek, az is megvan, mikorra

Eldőlt: jön a Békemenet, a Margitszigeten, fák között fognak bujkálni

Megindulnak a ruszkibarát békegalambok: minden idők legnagyobb Békemenetére számítanak a szervezők

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében

Gyász, döbbenet, sokk: nem lesz Békemenet március 15-én