Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Szijjártó: kölcsönösen előnyös megállapodás született Bangladessel

Állítólag Banglades jövendőbeli nukleáris mérnökeit és szakértőit Magyarországon fogják képezni.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) találkozója Tipu Munsi bangladesi kereskedelmi miniszterrel Dakkában 2020. szeptember 10-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) találkozója Tipu Munsi bangladesi kereskedelmi miniszterrel Dakkában 2020. szeptember 10-én. Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Banglades a világ egyik legnépesebb országa, és az egyik leggyorsabban növekedő gazdaságával is rendelkezik, „ez pedig megteremti az alapot arra, hogy egy kölcsönösen előnyös gazdasági együttműködést hozzunk létre, amely magyar cégeknek megteremti a piacra lépés lehetőségét” a dél-ázsiai országban – mondta az MTI-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután csütörtökön Dakkában tárgyalt A. K. Abdul Momen bangladesi külügyminiszterrel.

A tárcavezető szerint az együttműködés azért is jelentős, mert egy új világgazdasági rend jön éppen létre, és a magyar vállalatok számára fontos, hogy egy ilyen nagy, körülbelül 170 milliós piacon is meg tudjanak jelenni, Bangladesnek pedig szüksége van a technológiai fejlesztésekre.

Szijjártó Péter szerint három fő területen történő együttműködésben állapodtak meg, köztük a nukleáris energia terén. Banglades most épít atomerőművet, mely 2024-25-től fog működni. Tekintettel arra, hogy Magyarország már körülbelül négy évtizede használ nukleáris energiát, a tervek szerint Banglades jövendőbeli nukleáris mérnökei és szakértői közül jónéhányat Magyarországon fognak képezni – mondta a tárcavezető.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró