Orbán üzent a budapesti szigorításokkal kapcsolatban

A főpolgármester csak ne pattogjon, majd a kormány intézi a védekezést!

Orbán üzent a budapesti szigorításokkal kapcsolatban
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A dolgok mostani állása szerint az operatív törzs nem látja szükségét annak, hogy Budapesten külön, speciális, az országos szabályoktól eltérő és annál szigorúbb intézkedéseket léptessen életbe

– írta Orbán Viktor miniszterelnök a főpolgármesternek címzett csütörtöki válaszlevelében, melyben felhánytorgatja: Karácsony Gergelynek „megfelelő munkakapcsolatot” kellene kiépítenie a kormány operatív törzsével.

Orbán a levelében emlékeztetett rá, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta a kormány operatív törzset működtet Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes vezetésével. A járvány kezeléséhez szükséges összes információt és szakmai tudást az operatív törzs gyűjti össze, s javaslatot tesz a kormánynak és a közegészségüggyel foglalkozó állami szerveknek, mit tegyenek, illetve mit ne tegyenek – magyarázta a levélben.

A miniszterelnök azt írta: az operatív törzs munkájának eredménye szerinte mindenki számára hozzáférhető, így „az önkormányzat, a főváros és a főpolgármester úr számára is”, és azt javasolta Karácsony Gergelynek, hogy „építsen ki megfelelő munkakapcsolatot a kormány operatív törzsével”.

Karácsony Gergely Orbán Viktornak írt csütörtöki levelében az ingyenes tesztelés kiterjesztését javasolta a koronavírus-járvány második hullámának megfékezése érdekében. A főpolgármester gyors és egyértelmű állásfoglalást kért a kormánytól az ingyenes tesztelés bővítése és a fertőzés idősekre átterjedésének veszélye ügyében, erre válaszul érkezett most a miniszterelnök semmitmondó válasza.

Ezek is érdekelhetnek